Süt Mısır
Süt Mısır
Yazın bir diğer keyfi ise enfes lezzetiyle yumuşacık süt mısırdır. Sahil kenarlarında dinlenirken mısır yemenin keyfini hepimiz biliriz. Bu lezzetinin yanı sıra mısır inanılmaz masum bir sebzedir. 100 gramı ise sadece 96 kalori! Unutmuyoruz diyet demek hiçbir şey yemeden sıkıcı bir hayat sürmek değildir. Bu benimseyeceğimiz sağlıklı bir yaşam tarzıdır. Her şeyden tatmalı ve ayrı ayrı bu besinlerden faydalanarak vücudumuzu ve ruhumuzu iyi hissettirmeliyiz. Doğa bize bunları sunarken neden kaçalım değil mi?
Şimdi gelelim bu harika sebzenin faydalarına;
Mısır tam bir lif kaynağıdır ve vücudumuza en iyi gelen şeylerden birisi de liftir, mısır tüketerek sindirim sistemimizi düzenleyebiliriz.
Yoğun olarak B vitamini içerir ki bu da tam bir stres savar özelliğidir. Mısır yiyerek daha pozitif oluyoruz 🙂
Haşlanmış süt mısır tüketmek kalp ve göz sağlığınızı korur.
Ara öğünlerde mısır tüketmeniz zinde ve enerjik kalmanızı sağlar ve gününüzden tam verim almanıza yardımcı olur.
Son olarak kansere karşı koruyucu bir etkisi olduğu bilinmektedir.
Napıyoruz? Bol bol süt mısır tüketip zinde kalıyoruz 🙂
Pazardan aldığımız mısırları nasıl haşlayacağımızı anlatacağım şimdi sizlere;
Süt Mısır Nasıl Haşlanır;
Biz 5 kişilik bir aileyiz ve ben 10 adet mısır alıyorum çünkü biz yemeye doyamıyoruz 🙂
Öncelikle mısırları tertemiz yapıp püskül ve kabuklarından ayırmalıyız. Daha sonra büyük bir tencereye mısırları koyarak üzerine 3 parmak çıkacak kadar soğuk su ekliyoruz.
Ben mısırları tencerede haşlamayı seviyorum çünkü düdüklü tencere göre tadı çok ama çok daha güzel oluyor. Sadece pişirme süresi uzuyor.
Son olarak Mısırların yanına lezzet katması için kabuklarından koyuyoruz. Ocağı yakıp kaynayana kadar bekliyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıp 3.5-4 saat arası pişirmeye bırakıyoruz. Hepinize afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder