Hangi Besinler Zararlıdır?



Hangi Besinler Zararlıdır?

 Sizlerle hep ne yapmalıyız, ne yemeliyiz ve ne sağlıklıdır onu paylaşmaya çalışıyorum. Fakat bu yazımda ne yememeliyiz onu paylaşacağım. Hangi yiyecekler zararlıdır, neleri tüketmemeliyiz sıralayacağım.


Dondurulmuş Besinler;



Listemizin başında tabii ki dondurulmuş gıdalar var. Maketlerden hazır olarak aldığımız bu gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı. Dondurulmuş ürünlerin zararlı olmasının sebebi ise daha uzun süre dayanmaları için içlerine katılan koruyucu maddelerdir. Mutfaklarımızdan uzak tutmamız gereken şeylerden birisi.


Şeker




Tabii ki şeker! Şeker tüketiminin zararlarını hepimiz duyuyoruz fakat yine de kendimize engel olmak zor olabiliyor. Unutmayın sağlıklı olmak isteye bir bireyin baş düşmanı şekerdir. Çabucak  kana karışması ve sizi acıktırmasıda cabası. Fazla şeker tüketimi en çok diyabet ve obezite hastalığına yakalanma riskini artırıyor.


Plastik Ürün İçerisindeki Besinler



Tüm plastik içinde bulunan gıdalar sağlığımız için zararlı. Birçok ürün plastik içinde piyasaya sürülüyor ve hangisini almasakta uzak dursak zor biliyorum. Plastik içerisinde bulunan Besfenol-A kimyasalı kanser riskini arttırdığı gibi obeziteyede davetiye çıkarıyor. Olabildiğince camı hayatımıza sokmaya ve daha sağlıklı olmak için plastikten uzak durmaya çalışmalıyız.


Hazır Meyve Suyu



Bunu bilmeyenimiz kalmadı artık. Hazır meyve sularının hiçbir faydası olmadığı gibi bir çok zararı da mevcut. En doğru olanı güzelce yıkanmış meyveleri posaları ve bütünüyle yemek, ya da kendi meyve suyumuzu kendimiz sıkmaktır.


Kızartma



Kızartma artık hayatımızda  olmaması gereken bir yemek pişirme çeşididir. Biz annemle 6 senedir hiç kızartma yapmıyoruz. Kızartma yaparken kızartılan gıdanın çektiği yağ oranı çok fazladır ve o besini vücudumuza almak bana göre yaz içmekten farksız. En doğrusu haşlama veya fırınlama yöntemidir ki bence fırınlanan şeyler kızartmalardan çok daha lezzetli oluyor.


Cips



Cips benim uzun süre boyunca bağımlısı olduğum bir besindi ama artık ağzıma bile sürmüyorum. İçerdiği yüksek oranda yağ ve binbir çeşit katkı maddesiyle vücut için baş düşman gibidir. Cipsin en kötü yanı ise insanda yedikçe yeme hissi uyandırmasıdır.


Mangalda Pişen Etler



Mangalda pişen etler pişirme sürecinde bazı değişimlere uğrarlar ve insan sağlığı için oldukça zararlıdırlar. Mangalda pişen etler kanser riskini büyük oranda arttırırlar.


Beyaz Un



Kalorisi oldukça yüksek olan un yendikten sonra kana hızla karışır ve 1-2 saat içerisinde tekrar acıkmanıza yol açar. Obezite riskini arttırarak kilo almanıza sebep olur. Ayrıca beyaz un bağışıklı sistemininde düşmanıdır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spordan Kaç Saat Sonra Yemek Yemeliyiz?

Günlük Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Libidonuzu arttıracak besinler