Mart ayı meyve ve sebzeleri nelerdir?
Mart ayı meyve ve sebzeleri nelerdir?
Artık Mart ayı geldi. Bu değişken ve güzel ay gelirken beraberinde de harika meyveleri getiriyor. Bu meyveler o kadar harika ki insanı baştan çıkarabilme özelliğine sahip. Renkler artık çoğalmaya başladı ve baharda bize hafif hafif gülümsüyor. Doğanın bize tam zamanında sunduğu bu meyveler ve sebzeler adeta vücudumuz ile mükemmel bir uyum ile çalışıyor. Her zaman söylediğim gibi her şey zamanında ve her şey kararında güzel. Bu yüzden sizlerde bir anca buzdolabınızın üzerine bu sebze ve meyveleri not düşün ve bu ay boyunca evinizden, sofralarınızdan eksik etmeyin.
Mart ayı meyveleri
Çilek, muz, portakal, kivi, greyfurt, limon, elma,
Bu meyveleri mart ayı boyunca özellikle öğle vakitlerinde 1 porsiyonu geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz. Böylece bu değişken havalarda hastalıktan korunurken aldığınız lezzet ile de ruhunuzu doyurmuş olacaksınız.
Mart ayı sebzeleri
Pırasa, karnabahar, ıspanak, enginar, bakla, kuşkonmaz, pazı, havuç, turp, brokoli, roka, marul, biberiye, taze sarımsak, pancar.
Sebzeleri az yağ ile ve haşlayarak tüketmek en sağlıklısı. Yağ seçimlerinizi zeytinyağından kullanarak daha hafif ve sağlıklı hissetmenin tadını çıkarın.
Pırasa, karnabahar, ıspanak, enginar, bakla, kuşkonmaz, pazı, havuç, turp, brokoli, roka, marul, biberiye, taze sarımsak, pancar.
Sebzeleri az yağ ile ve haşlayarak tüketmek en sağlıklısı. Yağ seçimlerinizi zeytinyağından kullanarak daha hafif ve sağlıklı hissetmenin tadını çıkarın.
Yorumlar
Yorum Gönder